Wellnes & Spa

Wellness centar Cvetni Konaci

Slana soba, Sauna, Salon za masažu
Wellness je nacin očuvanja ljudskog zdravlja koji u značajnoj meri podiže kvalitet života i pomaže u dostizanju balansa tela, uma i duha. Wellness centar Cvetnih konaka obuhvata slanu pećinu, saunu i prostorije za masažu.

SLANA SOBA

Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Slana soba
Slana soba - Vazdušna terapija kojom se poboljšava kvalitet vazduha. Kristali soli imaju korisno biološko dejstvo na odbrambeni sistem, disanje i kardiovaskularni sistem. Povećavaju oksigenaciju i nivo serotonina u mozgu, dolazi do povećanja mentalne energije uz smanjenje osećaja depresije, nervoze i stresa. Proređuje učestalost alergijskih i asmatičnih napada. Slana terapija je klinički dokazana kao osnovna ili pomoćna terapija kod oboljenja respiratornog sistema i kožnih bolesti.

SAUNA

Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Sauna
Sauna se koristi za poboljšanje zdravlja, za uživanje i opuštanje. Preznojavanjem se telo oslobađa od toksina, otvaraju se pore, poboljšava cirkulacija, smanjuje napetost mišica, jača imunološki sistem. Pozitivno deluje na krvotok disajnih puteva, hidrira pluća i čisti sluznicu disajnih puteva. Zato je preventivno sredstvo u borbi protiv kijavice, prehlade i gripa.

SALON ZA MASAŽU

Cvetni Konaci Vrnjačka Banja
Masaža
Masaža je značajna za naše fizičko, emocionalno i duhovno zdravlje, a blagotvorno utiče na osobe svih životnih doba. Bez obzira na tip masaže njeno dejstvo je višestruko. Prijatna muzika i sveće su neophodni detalji ambijenta masaže, koji se upotpunjuju toplim eteričnim uljima i opuštajućim mirisima.

Relax masaža je blago prijatna ručna masaža kojom se poboljšava opuštanje organizma.

RELAX NUI HAVAJSKOM MASAŽOM se postiže apsolutna relaksacija, harmonija duha i tela, pa je idealna za one koji su pod svakodnevnim stresom..

HIDZAMA masaža je jedinstvena metoda detoksikacije organizma pomoću efekta vakum. Kao takva koristi se u prevenciji nastanka oboljenja i lečenju nastalih poremećaja.

Masaža
Prosečno trajanje masaže celog tela je oko sat vremena. Parcijalna masaža traje od petnaest minuta do pola sata, a podrazumeva masažu jednog dela tela, na primer ramena ili leđa. Masaža ne sme da boli (osim vezivno - tkivne masaže). Mala količina bola je dozvoljena ako je mišić jako napet. Nakon masaže je moguće dobiti upalu mišića iz istog razloga kao i u sportu - mišić koji je duže vreme neaktivan nakon povećane stimulacije reaguje upalom.
Želite da se informišete o cenama u wellness centru?
POGLEDAJTE CENOVNIK